fbpx
Bor,  Eger,  Egyéb kategória,  Kiemelt,  Kikapcsolódás,  Kirándulás,  Kuckózás,  Noszvaj,  Romantika,  Travel

Romantikus hétvége Noszvajon

Összeállítottunk egy olyan két napos programot, amivel elbűvölheted kedvesedet. Gasztronómia, pihenés és persze kultúra is belefért és minden adott hozzá a Noszvaj Mini közelében. Indulhatunk?

Péntek délután

Miután megérkeztek Síkfőkútra és felfedezitek a kuckó minden zugát, kipakoljátok a cuccotokat és szusszantok egyet, máris itt az este. Próbáljátok ki a közeli Hotel Síkfőkút magyaros konyháját, nem fogtok csalódni. A pompás vacsora után érdemes sétálni egyet a tó körül, kacsákat etetni vagy csak nézni a vizet, aztán jöhet a jól megérdemelt pihenés. Ne feledjétek, melegben klíma, hűvösebb estéken a padló- és mennyezetfűtés biztosítja, hogy komfortosan érezzétek magatokat.

Szombat

Dönteni kell, hogy kultúra vagy természet. Ha az előbbit mellett teszitek le a voksotokat, akkor irány a közeli Eger! Ebben a történelmi városban izgalmas építészeti emlékek és remek múzeumok várnak rátok. Csak ízelítőként soroljuk fel a mi kedvenceinket.

Európa legészakibb minaretje lenyűgöző látvány, ahogy a karcsú torony az égfelé nyúlik, szinte hallani az imára hívó müezin hangját. Az egri vár és múzeuma minden korosztálynak kínál érdekességeket, a felnőttek körében a bormúzeum és az egykori várbörtön kínzókamrája a legnépszerűbb. A Bazilika kihagyhatatlan, az alatta elterülő pincerendszer pedig a legnagyobb nyári hőségben is üdítően hűvös.

Ha inkább a természeti kincseket szeretnétek megcsodálni, akkor elő a túrabakkanccsal! A faluból több rövid, 6 kilométer hosszú, nagyobb megterhelés nélkül teljesíthető út is indul. Ha a cél a séta és nem akartok elfáradni, akkor ezek között válogassatok! Ha rutinos kirándulók vagytok, akkor vállaljatok be egy nagyobb kört. A zöld jelzésen akár Felsőtárkányig elgyalogolhattok, onnan buszjárat hoz vissza a faluba. Csak rajtatok múlik mennyit vállaltok!

Este ne hagyjátok ki a fürdődézsát! Nemcsak az út porát moshatjátok le magatokról, a meleg vízben ejtőzés segít kilazítani a fáradt végtagokat és feltöltődni a hazaindulás előtt.

Vasárnap

Kép forrása: programturizmus.hu

Indulás előtt nézzétek meg a de la Motte kastélyt! Ez a szép állapotban megmaradt vidéki kúria megmutatja hogyan élt a vidéki nemesség a régi Magyarországon. Freskói és parkja visszarepítenek az internet és a gépkocsik előtti idők nyugodt mindennapjaiba. Ezt az élményt érdemes visszavinni magunkkal és felidézni a stresszes mindennapokban.

Ha vízimádók vagytok, akkor a vasárnap délután töltsétek el Demjénben vagy Egerben, ahol fürdők és vízi élmények tömkelege vár rátok.

Ha más programokra vágytok, abban is igyekszünk segíteni. Nektek mihez volna kedvetek?