fbpx
Eger,  Kiemelt,  Noszvaj,  Romantika

Romantikus hétvége Noszvajon

Összeállítottunk egy olyan két napos programot, amivel elbűvölheted kedvesedet. Gasztronómia, pihenés és persze kultúra is belefért és minden adott hozzá a Noszvaj Mini közelében. Indulhatunk?

Péntek délután

Miután megérkeztek Síkfőkútra és felfedezitek a kuckó minden zugát, kipakoljátok a cuccotokat és szusszantok egyet, máris itt az este. Próbáljátok ki a közeli Hotel Síkfőkút magyaros konyháját, nem fogtok csalódni. A pompás vacsora után érdemes sétálni egyet a tó körül, kacsákat etetni vagy csak nézni a vizet, aztán jöhet a jól megérdemelt pihenés. Ne feledjétek, melegben klíma, hűvösebb estéken a padló- és mennyezetfűtés biztosítja, hogy komfortosan érezzétek magatokat.

Szombat

Dönteni kell, hogy kultúra vagy természet. Ha az előbbit mellett teszitek le a voksotokat, akkor irány a közeli Eger! Ebben a történelmi városban izgalmas építészeti emlékek és remek múzeumok várnak rátok. Csak ízelítőként soroljuk fel a mi kedvenceinket.

Európa legészakibb minaretje lenyűgöző látvány, ahogy a karcsú torony az égfelé nyúlik, szinte hallani az imára hívó müezin hangját. Az egri vár és múzeuma minden korosztálynak kínál érdekességeket, a felnőttek körében a bormúzeum és az egykori várbörtön kínzókamrája a legnépszerűbb. A Bazilika kihagyhatatlan, az alatta elterülő pincerendszer pedig a legnagyobb nyári hőségben is üdítően hűvös.

Ha inkább a természeti kincseket szeretnétek megcsodálni, akkor elő a túrabakkanccsal! A faluból több rövid, 6 kilométer hosszú, nagyobb megterhelés nélkül teljesíthető út is indul. Ha a cél a séta és nem akartok elfáradni, akkor ezek között válogassatok! Ha rutinos kirándulók vagytok, akkor vállaljatok be egy nagyobb kört. A zöld jelzésen akár Felsőtárkányig elgyalogolhattok, onnan buszjárat hoz vissza a faluba. Csak rajtatok múlik mennyit vállaltok!

Este ne hagyjátok ki a fürdődézsát! Nemcsak az út porát moshatjátok le magatokról, a meleg vízben ejtőzés segít kilazítani a fáradt végtagokat és feltöltődni a hazaindulás előtt.

Vasárnap

Kép forrása: programturizmus.hu

Indulás előtt nézzétek meg a de la Motte kastélyt! Ez a szép állapotban megmaradt vidéki kúria megmutatja hogyan élt a vidéki nemesség a régi Magyarországon. Freskói és parkja visszarepítenek az internet és a gépkocsik előtti idők nyugodt mindennapjaiba. Ezt az élményt érdemes visszavinni magunkkal és felidézni a stresszes mindennapokban.

Ha vízimádók vagytok, akkor a vasárnap délután töltsétek el Demjénben vagy Egerben, ahol fürdők és vízi élmények tömkelege vár rátok.

Ha más programokra vágytok, abban is igyekszünk segíteni. Nektek mihez volna kedvetek?