fbpx
Bor,  Eger,  Kiemelt,  Kirándulás,  Noszvaj

Az Egri boron túl

Képzelheted időutazásnak vagy megélheted a pillanatban


Hazánk egyik ékköve, Eger nem csak történelméről híres, hanem a legjelentősebb magyar borvárosok egyike. Nincs, aki nem élvezne egy gondtalan napsütétes sétát a városban. Képzelheted időutazásnak vagy megélheted a pillanatban, egy biztos, unatkozni nem fogsz, ha teszel egy kiruccanást a közeli városba. Nem csoda, hogy nem rég top turisztikai látványossággá nyilvánították
városunkat

Eger persze egész évben izgalmas felfedezni és látnivalókkal vár, de a legjobb mégis szerintünk az, hogy itt nyoma sincs a nagyvárosi rohanásnak, mindenki nyugodt és gondtalanul élvezi az életet. Bárkivel találkozunk, legyen az helyi, eladó vagy postás, tényleg mindenki mosolyog, minden kicsit déli, minden kicsit mediterrán. Már-már csak a leanderek hiányoznak az utcasarkokról.

Noszvajtól csak 12 km, mindössze 10 perc autóval, gyönyörű tájakon keresztül.

Néhány éve megújult a város szíve, a Dobó István tér és a palotai látogatóközpont is, így ha már jártatok a környéken, akkor is érdemes visszatérni, új élményekkel gazdagodni. Persze az egri városnézés egyébként is kiaknázatlan, mindig találni új élményeket.

Az Egri várra talán mindenki emlékszik még az osztálykirándulásból, azonban higgyétek el, egész másképp fest, ha egyénileg, egy igazi kikapcsolódás során fedezitek fel. A várban és az udvarban minden évszakban más és más programokkal várják a családokat. Ilyen tavasszal a Múzeumok Éjszakája, nyaranta a Végvári Vigasságok Történelmi Fesztivál és Ostromjáték, vagy ősszel az Egri Vár Napja, csak a nagyobb eseményeket említve. Gyerekkel mindenképp nézzétek meg, hisz a legkisebbekre is mindig gondolnak.

A Várhegy előtt pedig egy teljesen berendezett török sátor található, ahol tradicionális élményekben lehet részetek. Igazi török kávét, süteményt, teát, kebabot is kóstolhattok az eredeti török berendezési tárgyak csodálása közben.

Egerben könnyű eltölteni egy teljes napot, miközben alig érezzük a kirándulás “fáradalmait”. A teraszos vendéglők egyikében elfogyaszthatunk egy kellemes ebédet, kiegészítve az egri borvidék jobbnál jobb boraival.

Az édesszájúakat Kopcsik Lajos Guinnes-rekorder egri mestercukrász remekművei várják. Gyerekeknek igazi mesevilág, ahol minden cukorból van.


Különleges program lehet még az egri
Régiségvásár, amely az egyik legnagyobb vásár Magyarországon. Több mint száz árus kínálja különleges értékeit, de ha nem is vennél semmit, akkor is már a hangulat miatt megéri körbenézni. A vásárt a Bazilika mögötti zöld parkban rendezik meg minden évben. 
Képek forrása: blans.hu, mindenamieger.hu


A  gomb átirányít a foglalási oldalunkra