fbpx
Kirándulás,  Kuckózás,  Noszvaj,  Tinyhouse

Noszvaj egész évben

Vannak nyaralóhelyek és síparadicsomok, na meg olyan remek települések, amelyek egész évben remek programokat kínálnak az látogatóknak. Noszvaj ez utóbbiak közé tartozik, hiszen minden évszakban feledhetetlen élményeket kínál.

Tavasz

Az ébredő természet csodája sokakat elbűvöl. A rügyező fák és a friss fű zöldje még a legmegátalkodottabb városit is kirándulni csábítja, hát még azokat, akik szeretnek nagyokat sétálni. A Mini az erdőben bújik meg, így közelről élvezheted a tavaszt, a nap melengető sugarait és a hűvös éjszakákat (nyugi, ha bekapcsolod a fűtést, csak a ház előtt fogsz borzongani).

Ilyenkor érdemes nekivágni a nagy túráknak bejárni a Bükkalját és élvezni Noszvaj különleges mikroklímáját és friss levegőjét. A tavasz egyértelműen a túrázók időszaka.

Túra a Kövesdi-kilátóhoz

Nyár

Mi nyáron is imádjuk az erdő hűvösét és a nagy sétákat, de a többség ilyenkor a vízpartot keresi. A Síkfőkúti tó inkább a horgászoknak kedvez, de a Noszvaj környéki fürdők számos izgalmat kínálnak. Demjénben barlangfürdő, Mezőkövesden a Zsóry-fürdő hullámmedencéje, Egerben a pálmafás gyermekpancsoló, Egerszalókon pedig a mészkőlerakódás teszi különlegessé a strandolást. Egy valamiben azonban az összes környékbeli fürdő egyforma: a vendégek biztonsága és szórakozása az első számukra. Nem lehet rosszul választani!

Hűsölhetünk a Síkfőkúti tó partján

Ősz

Ha Eger, akkor bor! A szüret a bálok, a finomabbnál, finomabb mustok és a pincelátogatások ideje. Nem kell a Szépasszonyvölgyig menni, hiszen Noszvajon található Thummerer borászat, akiknek borai és pezsgője is számos elismerést kapott az elmúlt években. Borkóstolók és fesztiválok, felvonulások garmadája várja a környéken a látogatókat. Nemcsak kóstolni, hanem vásárolni is érdemes, hiszen minőségi italokat lehet begyűjteni egy-egy hosszú hétvégi kikapcsolódás alatt, így hazaviheti bárki az egri borvidék aromáit.

De La Motte kastély

Tél

A legnyugodtabb időszak itt Noszvajon. Aki csendre és egyedüllétre vágyik, annak érdemes a hideg évszakban érkeznie. Persze ekkor sem marad programok nélkül! Szánkózni, ha befagy a tó korcsolyázni is lehet. A téli túrák után pedig jól esik a Mini fűthető dézsafürdőjében ázni.

Az aktív kikapcsolódás híve vagy? Ebben a cikkünkben adunk pár tippet, hogyan fedezheted fel sportosan a környéket.

A  gomb átirányít a foglalási oldalunkra.

Képek forrása: szallas.hu