fbpx
Egyéb kategória,  Kikapcsolódás,  Kirándulás,  Travel

Csobbanj egy nagyot!

Eger és környéke bővelkedik gyógyvizekben, így nem meglepő, hogy évszaktól függetlenül, válogathatunk a fürdők között. Segítünk a választásban!

Eger

Egerben a strand télen is üzemel, fedett élménymedencéi remek kikapcsolódást kínálnak. De nemcsak móka, hanem gyógyulás is vár az ide látogatókra. Sportsérülés utáni lábadozás alatt és derékfájósoknak is ajánlják a fürdő 47 Celsius fokos hidrogénkarbonátos vizét. Az egri termálfürdő egész évben nyitva tart, Noszvajról pedig egy rövid autózással megközelíthető.

A legizgalmasabb mégsem a modern termálfürdő, főleg ha kettesben szeretnétek romantikázni, hanem az évszázados hagyományokra visszatekintő törökfürdő. Bizony már a minaret építői is élvezték a gyógyvíz jótékony hatásait, fürdőkultúrájuk emlékeit számos magyarországi épület őrzi.

Zsóry-fürdő

Mezőkövesd is rég nevezetes fürdőjéről, melyet az elmúlt időszak fejlesztései tettek egész évben használhatóvá. Az élményfürdőben hűvös időben is lehet csúszdázni, pancsolni, sőt még hullámmedence is várja a vízi élmények szerelmeseit. Ha úszni szeret valaki és nem pancsolni, akkor vigyen magával úszósapkát, az uszodában ugyanis kötelező a viselete.

Persze nyáron a 22 medence nagyobb választékot kínál, de télen sem lehet unatkozni a Zsóry-fürdőn!

Noszvajról alig fél óra alatt elérhető a fürdő, ha autóval közlekedünk, de sportosabbaknak a húsz kilométeres távot bringával is megtehetik.

Egerszalók

A sódombok mellett a fürdő is méltán népszerű látványossága a településnek. A 410 méter mélyről feltörő, közel 70 Celsius fokos gyógyvízre épülő létesítmény a gyógyulni és a szórakozni vágyók között is népszerű. A ként is tartalmazó víz izületi és csontsérülések utógondozásában igen jól használható.

A településen horgásztó is üzemel, ha valaki inkább a vízparti időtöltést kedveli, érdemes jegyet váltania.

Noszvajról háromnegyed óra alatt autózhatunk át, a 22 kilométerre lévő településre.

Demjéni Termál Völgy

Az ország legfiatalabb, 2008-ban feltárt gyógyvize 690 méter mélyről bugyog fel, ellátva a Bükk és Mátra találkozásánál épült szállodák és termálfürdők medencéit. Sokan látogatják a települést, akik reumatikus fájdalmaikra keresnek enyhülést, de a pihenésre, relaxálásra vágyók is megtalálják itt számításaikat.

Demjénben a termál fürdő mellett működik két igazán különleges fürdőhely is. A Cascade Barlang és Élményfürdő is a helyben feltörő gyógyvizet hasznosítja és különlegesen kialakított barlangban várja a látogatókat. A demjéni termáltó pedig a hévízi élményeket idézi. Mindkettőt érdemes kipróbálni, alig háromnegyed órás autóút Noszvajról a település.

Képek forrása: termalfurdo.hu, demjencascade.hu, utisugo.hu

Inkább várost néznél? Fedezd fel Eger nevezetességeit, melyekről ebben a cikkünkben írtunk.

A  gomb átirányít a foglalási oldalunkra.