fbpx
Kikapcsolódás,  Noszvaj,  Természet

A gyógyító erdő

A természet közelsége elűzi a stressz, segíti az elmélyülést, a kikapcsolódást és feltölt energiával. Ezt az erőt használja ki az erdő fürdőzés, ez a japánból indult módszer, amely a városi ember számára maga a megújulás.

A városi lét folyamatosan túlterheli idegrendszerünket, a ránk zúduló ingerek nem hagyják megpihenni érzékszerveinket. Az állandó zajt már észre sem vesszük, ahogyan azt sem, hogy akkor is rohanunk, ha nincs semmi fontos dolgunk. A valódi kikapcsolódáshoz nem elég az, ha nem dolgozunk, szükség van a környezetváltozásra.

Vissza a természetbe

Az ember csupán az elmúlt száz évben próbál alkalmazkodni a saját maga által megteremtett környezethez, több, kevesebb sikerrel. A civilizáció ártalmait azonban a civilizáció nem tudja orvosolni, ehhez vissza kell térni a természethez. A hatalmas vizek és az erdők zöldjének megnyugtató tömege, a kék ég végtelensége nem pótolható és nem nélkülözhető. Ezért töltjük szabadságunkat vízparton, ezért egyre népszerűbb a túrázás és ezért jelent kikapcsolódást, ha sétálunk a mezőn.

Sinrin Joku vagyis erdőfürdő

Az erdőfürdőzés a fent leírt természetközeliséget igyekszik olyan formába önteni, ami a lehető legtöbb pozitívumot adja a résztvevőknek. Ez a kikapcsolódási forma Japánból indult, ahol a sinto vallás, melynek lényege leegyszerűsítve, hogy a természet minden darabja, a fű, fa, folyó és szikla is isten, elterjedt. Nem meglepő hát, hogy a zsúfolt városok lakói az erdők felé fordulnak, ha megnyugvásra vágynak.

Az erdőfürdőzés során egy rövid séta és közös rituálék mellett arra is van módja a résztvevőknek, hogy magukra maradjanak a természettel és gondolataikkal, kapcsolódhassanak az anya természethez, megtalálva a teljes megnyugvást és befelé fordulást.

Miért épp Noszvaj?

Sajnos hazánkban egyre kevesebb összefüggő erdő található. A Bükkalján azonban még mindig találhatunk olyan helyeket, ahová nem ér el az autók zaja. Ezért a környéket a túrázók és a meditációs csoportok után egyre több erdőfürdőző is megtalálja. Síkfőkútnál kevés nyugodtabb és természetközelibb hely akad hazánkban, ráadásul úgy kaphatjuk meg a tökéletes nyugalmat, hogy nem kell messzire kerülnünk a megszokott kényelemtől.

Noszvaj Mini

Nálunk a természetközeliség nem jelenti azt, hogy le kell mondanom a megszokott kényelemről. Ha tehát nyáron az erdő hűvösére vágysz vagy kipróbálnád az erdőfürdőzést és utána maradnál még egy-két napot Síkfőkúton, akkor a legjobb választás számodra ez a kuckó.

Ha nem csak az erdőfürdőzést próbálnád ki, de gyógyvízbe is szívesen csobbannál, ebben a cikkünkben bemutatjuk a környékbeli lehetőségeket!

A gomb átirányít a foglalási oldalunkra